FAQ - Veelgestelde vragen

Wat is een online-condoleanceregister
Een condoleanceregister is een gereserveerde ruimte op internet waar zowel directe nabestaanden als vrienden en kennissen hun persoonlijke herinneringen aan een overledene kunnen delen en elkaar tot troost kunnen zijn.
Hoe maak ik een condoleanceregister aan
U maakt een eigen register aan door in het welkomstscherm de knop registreren aan te klikken en de verdere aanwijzingen op te volgen.
Hoe lang blijft een condoleanceregister te lezen
Een condoleanceregister blijft altijd bestaan, maar na een periode van 6 maanden wordt deze afgeschermd. De periode dat het register zichtbaar blijft kan daarna, tegen (geringe) kosten, worden verlengd.
Wie kan een condoleanceregister aanmaken
Iedereen kan een condoleanceregister aanmaken voor een ander mens. Het is niet bedoeld voor overleden (huis) dieren. De overledene hoeft geen familielid te zijn maar het kan bijv. ook een buurman betreffen of een algemeen bekende man of vrouw.
Kan ik een condoleance-pagina afdrukken
Op dit moment is het nog niet mogelijk om een afdruk te maken van een condoleancepagina. In de nabije toekomst zal dit zeker wel het geval zijn
Hoe meld ik misbruik en wat gebeurt er met die melding
Indien u ongewenst teksten ziet in het condoleanceregister dan kunt u met de knop "melden misbruik" de beheerder hierover informeren. Deze zal zo spoedig mogelijk de tekst onderzoeken en indien nodig verwijderen.
Hoe kan ik betalen voor het langer bewaren van het condoleanceregister
Via IDEAL kunt u betalen voor verlenging en voor het boekje.
Hoe kan ik er voor zorgen dat het condoleanceregister langer bewaard blijft dan drie maanden
Verlenging na drie maanden is mogelijk door een gering bedrag via IDEAL te betalen. De prijzen zijn momenteel nog niet bekend, maar volgen spoedig. Via een herinnerings-email wordt u er tijdig op gewezen dat de duur van de verlenging bijna is verlopen.
Wat doet UZN met mijn persoonlijke gegevens
Uw persoonlijke gegevens worden, ook nadat het register is opgeheven, door ons bewaard maar zeker niet aan derden beschikbaar gesteld. Uitgezonderd een verzoek daartoe van justitie.